REGLEMENT FNRS WEDSTRIJDEN

- Afmelden kan tot uiterlijk 24 uur voor aanvang op telefoon nummer 06 51807539.

 

- Bij afmelding op de wedstrijddag zelf zal het startgeld wel in rekening worden gebracht.

 

- Manegepony’s kunnen zaterdag voor 18:30 uur worden gepoetst en ingevlochten om op zondag de rust op stal te bewaren. Houd er rekening mee dat de pony’s tot 17:00 uur in de lessen meelopen.

- Vlechten is toegestaan. Het is niet toegestaan aan een paard en/of pony's manen of staart te knippen.

 

- Eigen dekjes zijn toegestaan mits hier een dik dekje van de manege onder ligt.

 

- Het is niet toegestaan om met eigen harnachement te rijden (zadels / hoofdstellen).

 

- Ben je de laatste die start op een manegepaard of pony, zorg dan dat deze weer netjes zonder vlechten op stal komt te staan.

 

- Tussen het losrijden en de proef staan de pony’s en paarden op stal, of wachten in de gang (dit om ze zoveel mogelijk rust te geven). Dus niet rondstappen op het terrein.

 

- Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Als de wedstrijd inloopt gaan we direct door. Zorg dat je dus ruim een uur van tevoren aanwezig bent en direct bij het secretariaat informeert naar het verloop van de wedstrijd (F1 en F2 ruiters aanwezig bij aanvang van de proefuitleg).

 

- TE LAAT = TE LAAT en betekend niet starten!! De starttijden op startlijst zijn richttijden, zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent.
 

- Elke deelnemer dient zich voor het losrijden op het secretariaat te melden en het startgeld te voldoen.

 

- Theorietoetsen voor de F2, F4, F6, F8 en de F10 vinden plaats zodra alle diplomaruiters van de betreffende rubriek hun proef gereden hebben.

 

- Wij doen ons best om iedereen op zijn eerste of tweede keus pony of paard te plaatsen. Helaas is dit niet altijd mogelijk in verband met de beperkte inzetbaarheid van de paarden en pony’s. Over de indeling en toewijzing van de paarden en pony’s is geen discussie mogelijk.

- Zie verder ons algemeen wedstrijd en huishoudelijk reglement klik hier.