top of page
Informatie Clubkampioenschap

Wordt jij de nieuwe clubkampioen FNRS of clubkampioen KNHS van Rijvereniging Any Dale?

 

Het Clubkampioenschap vindt plaats in de vorm van een Kür op muziek. De winnaar/winnares in de klasse KNHS en de winnaar/winnares in de klasse FNRS mag zich een jaar lang Clubkampioen van Rijvereniging Any Dale noemen. 

 

Hoe kun je je selecteren?

Als je lid bent van Rijvereniging Any Dale en mee hebt gedaan aan de FNRS of KNHS-dressuurwedstrijden in het wedstrijdseizoen georganiseerd door de Rijvereniging, kun je je selecteren voor de Kür op muziek om misschien wel de felbegeerde titel Clubkampioen FNRS / Clubkampioen KNHS in de wacht te slepen.

 

Deelname aan deze wedstrijd geschiedt traditiegetrouw op uitnodiging.

 

Voor manegeleerlingen die in aanmerking willen komen voor de selecties, is het belangrijk om lid te worden van de Rijvereniging. Dit ben je niet automatisch door deelname aan de FNRS wedstrijden.

De selectiecriteria:

* Alleen voor leden van Rijvereniging Any Dale/ponyclub Any Dale.


* Een KNHS combinatie moet aan minimaal 3 wedstrijden hebben verreden in de periode van april - oktober.

    - Een HC verreden proef telt niet mee voor het kampioenschap.

    - Bij het rijden van 2 proeven op 1 wedstrijd, telt het hoogste resultaat van de 2 proeven

    - Selectie telt per combinatie (ruiter/paard)

    - Een ruiter/amazone kan zich selecteren met meerder paarden/pony's. Deelname aan het kampioenschap kan slechts met 1 paard/pony. Keuze van paard/pony is aan de ruiter/amazone.

* Een FNRS deelnemer moet aan minimaal 3 wedstrijden in seizoen 2018-2019 hebben deelgenomen 

   - De 3 wedstrijden zijn gereden in klassen vanaf F4. Resultaten van wedstrijden gereden in de klassen F1 t/m F3 tellen niet mee voor de selectie. 

   - Indien een ruiter/amazone zich heeft geselecteerd met een pension paard/pony voor het kampioenschap, dan dient het kampioenschap ook in deze categorie te worden verreden.

 

* De 3 hoogste resultaten van alle gereden wedstrijden bepalen de eindscore.

   - Voor de FNRS worden de puntentotalen van deze 3 proeven bij elkaar opgeteld. 

   - Voor de KNHS worden de puntentotalen omgezet naar percentages. Deze percentages worden vervolgens bij elkaar opgeteld.

 

* Bij het clubkampioenschap telt de klassering van de combinatie tijdens de laatst gereden wedstrijd (ook als het resultaat van deze wedstrijd niet meetelt voor de selectie).

 

* De FNRS en KNHS-clubkampioenschap worden elk verreden tussen 10 combinaties. Mocht een geselecteerde combinatie niet kunnen meedoen, beslist

 het Bestuur van Rijvereniging Any Dale of de eerstvolgende geselecteerde combinatie zal worden uitgenodigd.

   - De verdeling van de startplaatsen op het kampioenschap tussen ruiters/amazones van FNRS/KNHS Paarden en FNRS/KNHS Pony's wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde verhouding tussen deelnemers paard-pony op de selectiewedstrijden. 

   - Het aantal deelnemers dat met een pension paard/pony aan het FNRS kampioenschap mag meedoen wordt vastgesteld aan de hand van de verhouding tussen deelnemers met eigen paard/pony en die met een manegepaard/pony.

bottom of page