top of page

Finale Clubkampioenschappen 2022

Bijgewerkt op: 11 dec. 2022

Weer een jaar met handicap: twee jaren strooide Corona roet in het eten waardoor het niet mogelijk was de Clubkampioenschappen te verrijden, dit jaar veel minder KNHS wedstrijden vanwege storm, werkzaamheden aan de overkapping van de buitenrijbaan en tot slot vanwege de hectische en verdrietige periode met droes en Rhino.


Gelukkig ligt dat achter ons en hebben we vanaf september gebruik gemaakt van een mooi overdekte baan voor de KNHS wedstrijden. We willen dan ook toch ondanks de serieuze handicap dit jaar afsluiten met een traditie waar velen naar uitkijken: het Clubkampioenschap met aansluitend een kerstborrel op zondag 18 december 2022.


Sinds de overdracht van de FNRS wedstrijden aan Any Dale Hippique is dit Clubkampioenschap echt een feestje van beiden. De afgelopen periode heeft er wel voor gezorgd dat het bestuur en de manege enigszins terughoudend zijn geweest in de aanloop naar het Clubkampioenschap. Eerst moesten de zaken op orde en dan pas kijken of het mogelijk is.

Wat ons betreft is het mogelijk, wel in een wat andere vorm dan voorheen. Het zal een wedstrijd met drie onderdelen zijn: FNRS, KNHS en Voltige.


Voor de FNRS zijn de wedstrijden in 2022 verreden tot en met november gebruikt voor de selectie, dat komt dicht bij de wijze waarop altijd is geselecteerd voor de Clubkampioenschappen. (Ruiters minimaal niveau F6 en minimaal 7 winstpunten behaald in 2022.)


Voor de selectie van de KNHS zijn dit jaar alleen de wedstrijden meegenomen waaraan alle leden ‘woonachtig’ op Any Dale Hippique in het bezit van een startpas ook daadwerkelijk hebben kunnen deelnemen op manege Any Dale Hippique. Dan komen we uit op de laatste drie wedstrijden. Verder zijn voor de selectie dezelfde voorwaarden gehanteerd als in afgelopen jaren. Een combinatie moet aan minimaal 2 wedstrijden hebben deelgenomen, waarbij wedstrijden HC gestart niet meetellen. Bij het rijden van 2 proeven op 1 wedstrijd, telt het hoogste resultaat van de 2 proeven. De 2 hoogste resultaten bepalen de eindscore. Deelname aan het kampioenschap kan slechts met 1 paard/pony. Het aantal deelnemers dat met een paard dan wel pony aan het kampioenschap mag meedoen is vastgesteld aan de hand van het gemiddelde tussen deelnemers met een paard dan wel pony tijdens de selectie wedstrijden.


Het Clubkampioenschap vindt als altijd plaats in de vorm van een kür op muziek.


Omdat voltige een geheel eigen discipline is, zal dat afzonderlijk worden aangekondigd. Het idee is om de voltige om de KNHS en FNRS heen te organiseren zodat het soepel in elkaar overloopt.


Het geheel sluiten we af met een kerstborrel om in te halen wat we afgelopen jaren hebben gemist.


De deelnemers voor het KNHS en FNRS kampioenschap hebben per mail een uitnodiging gekregen. Wij hopen op een sportieve, maar bovenal gezellige wedstrijd met veel enthousiast publiek.

221218 SL
.pdf
Download PDF • 46KB
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page